Duitse
Staande
Korthaar

RAPIDAS

  home duitse staande korthaar onze honden jachthondentraining nieuwtjes en tips foto en film webdesign contact  

 

DUITSE STAANDE KORTHAAR


JACHTHONDENTRAINING

Jagen en apporteren zijn een wezenlijk onderdeel van het werk van de Duitse Staande Korthaar. Voor het welzijn van onze Kortharen mogen we de jachtaanleg en apporteerdrift niet verwaarlozen.
In grote lijnen is het werk onder te verdelen in het werk vóór en ná het schot.

Veldwerk
Het veldwerk oftewel het werk vóór het schot hoort bij de Duitse Staande Korthaar een aangeboren eigenschap zijn. Trainingen hiervoor zijn er af en toe bij verenigingen van de Staande honden rassen verspreid over Nederland. Omdat het veldwerk en neusgebruik dat daarbij noodzakelijk is, aangeboren eigenschappen zijn, zal de Korthaar van jongs af aan in de gelegenheid moeten worden gesteld om deze eigenschap tot ontwikkeling te laten komen.
Veldwedstrijden voor staande honden staan vermeld op de website van "Orweja".
Bijna niets is mooier dan samen met je Duitse Staande Korthaar dit spelletje op de wind te beoefenen.

Apporteren
Wellicht dat u uw Duitse Staande Korthaar de apporteervaardigheden wilt bijbrengen, die nodig zijn voor een weidelijke inzet tijdens de jacht. Of wilt u doelgericht trainen voor een succesvolle deelname aan het uitgebreide aanbod van KNJV jachthondenproeven?
De trainingsmogelijkheden zijn uitgebreid bij bijvoorbeeld de jachthondentrainingen van de KNJV maar ook bij diverse particuliere jachthondenscholen.